Hur verklig är konflikten om kärnkraften? 21 juni 2023 Veckans Fokus Kärnkraft är höger och förnyelsebart vänster, sägs det. Men när det kommer till kritan är splittringen mest en illusion.
Vissa utmaningar kräver ett lån I samarbete med Lånero.se Det kan vara ett svårt beslut, men om du har svårt att betala dina räkningar kan det vara det bästa alternativet för dig. Det finns…
Woke är bara ett uttryck för fanatism 16 november 2022 Veckans Fokus Woke är inte en ideologi. Bara ett beprövat gammalt knep för att utöva makt och stöta ut de icke-rättrådiga.
Hur skiljer sig spelvanor mellan kvinnor och män? I samarbete med Onlinepoker.se Sedan den 1 januari 2019 har det hänt mycket på den svenska spelmarknaden. Staten har öppnat upp för att svenska, såväl som internationella aktörer, ska…
Nils Erik Forsgård: Leninmuseet har ett moraliskt omdömesproblem 20 oktober 2022 Krönikor Visst är frågor som rör Lenin och Finland lite komplicerade, men Leninmuseet i Tammerfors hanterar inte historien väl.
Erik Hörstadius: Vad är vi så rädda för? 7 oktober 2022 Krönikor Politik Högerväljare och vänsterväljare drivs båda av rädsla – men för helt olika saker. Medan vänstern fruktar abstrakta hot, oroar sig högern för de konkreta.
Det är inte polariseringen som är problemet 5 oktober 2022 Politik Veckans Fokus Vi är inte så politiskt polariserade som vi tror. Däremot har vi ett annat problem: medborgarna formerar sig efter nya linjer, där klyftan går djupare än politik.
Om komplicerad mångkultur 21 juli 2019 Debatt "Rastafari får inte undantag från narkotikalagarna", skriver Jan Emanuel och Anders Kalat.
Jörn Donner: Varför inte välja Europa? 5 april 2019 Krönikor Jag blev vuxen medan det kalla kriget pågick. Som 19-åring kom jag till ett delat men delvis öppet Berlin 1952. Delningen var i kraft sex år senare när jag skrev en bok om staden och förmodades träffa ett val mellan väst och öst. Kritiska intellektuella, inte bara i Sverige, ansåg att man kunde ha en tredje ståndpunkt; vilket Herbert Tingsten ansåg vara en omöjlighet. Han hade kanske rätt.
Johan Hakelius: Den lockande undergången 18 mars 2019 Blogg Attentatsmannen i Christchurch trodde på världens undergång och behovet av radikal handling. Vi ska akta oss för att tänka i samma mönster.
Malcom Kyeyune: Kommunister är vi allihopa 21 februari 2019 Krönikor Sverige är som bekant ett land som präglas av konstanta kontroverser. Ibland händer det till och med att dessa kontroverser faktiskt är intressanta, eller har något att säga om de stora rörelserna i vår samtid. Navid Modiris podcast är en sådan.
Johan Hakelius: Varning för världen! 20 februari 2019 Blogg Konservatismen brukade stoltsera med att ta förlorade strider. Nu har liberalismen övertagit den rollen.
Malcom Kyeyune: Nekrolog över feminismen 22 november 2018 Krönikor Flexibiliteten och nyfikenheten, egenskaper som förut var så viktiga för framgång i kampen mot gamla sanningar, är nu borta.